Indian Sports Quiz in Assamese Language

Indian Sports General knowledge Quiz to improve your GK learning skills. This Indian Sport  Quiz Questions Answers can help you to prepare for your upcoming Government jobs, Private jobs, Defence jobs like – Assam Police, India Navy, Indian Army, SSC, etc. Share this page with your love one to improve their general knowledge skill.

Indian Sports Quiz in Assamese Language


Indian Sports Quiz in Assamese Language


1. 2012 চনত ভাৰতে লাভ কৰা মুঠ অলিম্পিক পদক

Answer: 6


2. কোনটো ভাৰতৰ আটাইতকৈ পুৰণি ফুটবল ক্লাব

Answer: Mohun Bagan A.C


3. পদ্ম বিভূষণ বঁটা লাভ কৰা প্ৰথম ভাৰতীয় মহিলা খেলুৱৈ কোন?

Answer: Mary Kom


4. এছিয়ান গেমছত শ্বুটিঙৰ বাবে সোণৰ পদক জয় কৰা আটাইতকৈ কম বয়সীয়া ভাৰতীয় কোন?

Answer: Saurabh Chaudhary


5. ভাৰতৰ হৈ বক্সিং ডে টেষ্ট মেচত আত্মপ্ৰকাশ কৰা প্ৰথম ভাৰতীয় খেলুৱৈ

Answer: Hrishikesh Kanitkar


6. ৰাজীৱ গান্ধী খেল ৰত্ন বঁটা লাভ কৰা প্ৰথম ক্ৰিকেটাৰ কোন?

Answer: Sachin Tendulkar


7. দ্ৰোণাচাৰ্য বঁটা লাভ কৰা প্ৰথম মহিলা কোন?

Answer: Renu Kohli


8. কমনৱেলথ গেমছত স্বৰ্ণ জয় কৰা প্ৰথম গৰাকী ভাৰতীয় মহিলা টেবুল টেনিছ খেলুৱৈ হোৱা ব্যক্তি

Answer: Manika Batra


9. নিম্নলিখিত কোনটো খেল ৰাজীৱ গান্ধী খেল অভিযানত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হোৱা নাই (খেলো ইণ্ডিয়া)

(a) Football

(b) Cricket

(c) Kabaddi

(d) Archery

Answer: Cricket


10. নিম্নলিখিত কোনটো ফুটবলৰ সৈতে সম্পৰ্কিত নহয়

(a) Santosh Trophy

(b) Duleep Trophy

(c) Durand Cup

(d) DCM Cup

Answer: Duleep Trophy

Tags

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

DOWNLOAD ASSAMESE GK APP DOWNLOAD
GK IN ASSAMESE LANGUAGE
Join Our Telegram Channel ইয়াত ক্লিক কৰক
Like our Facebook Page ইয়াত ক্লিক কৰক
Disclaimer: সকলো তথ্য বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা হৈছে। কেতিয়াবা যিকোনো ত্ৰুটি দেখা যাব পাৰে, সেই পৰিস্থিতিত আমাক কমেন্ট কৰি জনাবলৈ অনুৰোধ জনোৱা হল। লগতে, আমি (www.assamesegk.info), ইয়াত প্ৰদান কৰা যিকোনো তথ্যৰ ওপৰত কোনো আইনী দায়িত্ব নলও। ইয়াত, সকলো তথ্য কোনো আইনী ব্যৱহাৰ অবিহনে শিক্ষাৰ উদ্দেশ্যে প্ৰদান কৰা হৈছে।